Tens ως μέσω αποκατάστασης

 Το TENS είναι μια μέθοδος ηλεκτρικής διέγερσης ,κυρίως σκοπός του ΤΕΝS είναι η αναλγησία κυρίως καταπονεμένων περιοχών του σώματος.  Ονομάζεται αλλιώς και ως: αισθητικός ηλεκτρικός ερεθισμός. Ουσιαστικά είναι ρεύματα χαμηλής συχνότητας που επηρεάζουν τις αισθητικές ίνες των νεύρων.



Έχει αίσθηση "μυρμηγκιάσματος" μέσω των αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα και καταπολεμούν τον πόνο με 2 τρόπους: 

1) Αυτή  η αίσθηση " ανταγωνίζεται" την αίσθηση του πόνου,έτσι ώστε η αίσθηση του πόνου να εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο ως λιγότερο επώδυνη. 

2) Είναι μια φυσική ανακούφιση από τον πόνο.

Επίσης

3) Παράγει ενδορφίνες,οι εδνορφίνες λειτουργούν ως πομποί,δημιουργώντας ένα αίσθημα έκστασης και ευεξίας,που με τη σειρά του βοηθά στη μείωση των σημάτων του πόνου.

4) Επανεκπαιδεύει τα νεύρα μας, με την πάροδο του χρόνου ένα μηχάνημα tens μπορεί πραγματικά να επανεκπαιδεύσει τα νεύρα ακόμα και για όσους υποφέρουν από νευρική βλάβη.

5) μειώνει τη φλεγμονή μελέτες έχουν δείξει το tens είναι ισχυρό όταν πρόκειται για τη μία στους φλεγμονής.

6) Ελεγχος της θεραπείας μας το tens σας παρέχει πλήρη έλεγχο της θεραπείας σας σε αντίθεση με τα παυσίπονα τα οποία δεν είναι πάντα λειτουργικά.

Έχει λίγες η καθόλου παρενέργειες, κατάλογοι για χρόνιο ή οξυ πόνο, μπορείς να το κάνεις για μακροχρόνια χρήση, απλώς τη χρήσης.

Το tens είναι κατάλληλο για :αρθρίτιδα,πόνους περιόδου,πυελικό πόνο,πόνο στο γόνατο, πόνος στην μέση και αθλητικές κακώσεις.

Κάτι περίοδο θα εφαρμογή στον tens δεν πρέπει ο ασθενής ς να βρίσκεται υπό την επήρεια παυσίπονων ή άλλων φαρμάκων.

Τοποθετούνται παρασπονδυλικά,πέριξ των ανθρώσεων, περιοχές που δε υπάρχουν τριχοφυΐας, περιοχή που συνδέεται ανατομικά και φυσιολογικά με την πηγή αιτία του πόνου (το σημείο δηλαδή πονάω), περιοχή από που αριθμός οδηγεί εύκολα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Διάρκεια του ξεκινάει από 20 max 30 λεπτά.


Μπορείς να κάνεις συμπληρωματική θεραπεία με tens σε μια θεραπευτική μάλαξη.

Κλείσε ραντεβού στέλνοντας μήνυμα!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπάρες με μπανάνα 🍌

Pilates reformer-είναι τόσο αποτελεσματικό όσο λένε;