Κέικ με κουφετάκια
Υλικά: 350 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι Κέικ Φλάουρ Αλλατίνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ κανέλα σε σκόνη
εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 σακουλάκι κουφετακια που ψήνονται ( θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Χτυπάμε ελαφρά, με ένα σύρμα, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού με τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε και το Κέικ Φλάουρ που έχουμε ήδη κοσκινίσει και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα κουφετακια και ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 27Χ8Χ7 cm. Ψήνουμε στον αέρα στους 160°C για 55 – 65 λεπτά.
Το εκχύλισμα πορτοκαλιού να ξέρετε δίνει μια απίστευτη γεύση στο κέικ!
Για έξτρα στολισμό μπορείτε να βάλετε και από πάνω κουβερτούλα λιωμένη και να ρίξετε πάλι κουφετακια.
Καλή επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου