Κουλουράκια κανέλας
Μύρισε υπέροχα όλο το σπίτι και αυτό με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο αυτήν την συνταγή!!!
Παμεεε
200 γρ. καστανή ζάχαρη, + έξτρα για το πασπάλισμα
150 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε αλουμινόφυλλο
400 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. κανέλα
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
150 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 ασπράδι, από μεσαίο αυγό, για το ψήσιμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο -το οποίο κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το αλεύρι, την κανέλα, τον κρόκο και το γάλα, και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, και χτυπάμε για 5-7 δευτερόλεπτα. Σταματάμε όταν δούμε πως «δυσκολεύεται» το μίξερ.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας.
Απλώστε την ζύμη με τον πλάστη όχι όμως πολύ λεπτό στρώμα και με τα κουπατ φτιάξετε τα σε διάφορα σχήματα.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 15 λεπτά, και σερβίρουμε.
Συνταγή από τον Άκη Πετερτζήκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου